Úterý 11. září 2001. Byl jsem ve třeťáku na střední škole. Ten jsme měli odpoledne ve škole poslední jako předmět teoretickou výuku k Elektrotechnickým měřením resp. Vyučující byl takový trochu expert, který občas přišel pozdě nebo taky vůbec. Tentokrát přišel se slovy: Hoši, seďte tu v klidu, nějací dacani mě zalomili cosi v zámku do kabinetu, já to musím jít řešit. Už nepřišel. Tak jsme jen tak seděli a bavili se mezi sebou...nikdo zatím nic netušil. 

 

Ze školy jsem přišel kolem půl páté, dával jsem si jídlo a po chvíli pustil televizi. Mimořádné zprávy…a už to běželo. Do mrakodrapů v New Yorku narazila letadla, budovy hoří...   Jedno z „dvojčat“ se zřítilo. Další letadlo narazilo do Pentagonu. Patrně jde o koordinované teroristické útoky. Tisíce mrtvých. Naši zrovna něco dělali na poli, běžel  jsem za nimi, abych jim řekl, co se děje. Taťka už z práce věděl, že do jednoho z mrakodrapů narazilo letadlo, ale podrobnosti, a další události, vyrazily dech všem.

 

Na ČT se rozběhlo nepřetržité mimořádné zpravodajství. ČT24 ještě nebyla, tak se uvolnila ČT2.

 

Večer vystoupil s projevem k národu viditelně opilý premiér Miloš Zeman. Události byly tak nečekané a rychlé, že asi ani nebyl prostor jeho stav před kamerami zakrýt.

 

Celý večer a další dny se pak neřešilo nic jiného než útoky na New York.

 

To je jen takových pár střípků, které utkvěly v paměti. Kéž už se něco takového neopakuje 🙏🏻🙏🏻